(Z)mešani festival #4 – nova lokacija, nove vsebine, enako bistvo

Okt 17, 2021

In kaj je bistvo, se sprašujete? Spodbujanje mladinskega glasbenega ustvarjanja seveda! (Z)mešani festival, ki ga organiziramo v KUD Coda, je namreč prva odskočna deska za razvijanje odrskih izkušenj mladih glasbenikov, ki pod našim okriljem delujejo v različnih sestavih. In kaj je novo? Letos prvič festivalsko doživetje omogočamo tudi mladimi DJ-jem, ki v naših prostorih delujejo pod okriljem šole Alphawave. Tu pa se naša (z)mešana zgodba komaj začne.

Program

Tudi letos smo program zapakirali v dnevne tematske sklope. Pri tem so nas vodili dogodki preteklih mesecev, mimo katerih pač ne moremo. Brez skrbi, ne bomo peli pesmi o koroni – zapolnjujemo praznino, ki je v tem času nastala in vplivala na ustvarjalnost mladih. Četrtkov program bo tako z vokalnimi zasedbami KUD Coda, umetnostno terapijo Andreja Hrvatina in sarod recitalom Damirja Višiča v ospredje postavil blagodejne učinke glasbe. Rdeča nit petkovega dogajanja bo motiviranje za glasbeno ustvarjanje, kar bosta mladim približala strokovnjakinja za psihologijo glasbe dr. Katarina Habe in vzornik marsikaterega nadobudnega glasbenika, Leopold I., ki prav s tem koncertom napoveduje svoj prvi album, »Dobro jütro«.

Vrhunec festivala bo sobotni UkeFest, ki bo mlade in obiskovalce z delavnicami, odprtim mikrofonom in koncerti, navduševal za ukulele. Prvič bo festival gostil tudi ustvarjalce iz tujine – premierno bo izven meja Srbije nastopil ekstravagantni dvojec Hatter Matter.

Odprte sobe KUD Code

V treh dneh se bo tako zvrstilo 16 brezplačnih dogodkov, ki bodo vsi, razen enega, potekali v Vetrinjskem dvoru. V soboto ob 11.00 bo namreč simbolno odprtje naših prostorov – zagotovo se še spomnite naše kampanje Glasbeni junaki iz 2019, s katero smo rešili svojo prostorsko stisko in se preselili v lastne prostore.

Naša zaveza okolju

(Z)mešani festival je prvič potekal leta 2018 in takrat pridobil naziv prva slovenska Zero waste prireditev, ki ga podeljujejo Ekologi brez meja. Tudi tokrat ohranjamo svoje zaveze in cilje, v ospredje pa bomo postavili problematiko zavržene hrane.

Festival organiziramo v sodelovanju s Tovarno urbane kulture, pri tem pa nas finančno podpira Mestna občina Maribor. 

Zadnji prispevki

DELI NOVICO