7. (Z)mešani festival mladinske ustvarjalnosti 

Maj 19, 2024

7. (Z)mešani festival mladinske ustvarjalnosti

V Vetrinjskem dvoru bo med 5. in 8. junijem pod okriljem KUD Coda potekal že 7. (Z)mešani festivalCodovci smo tokrat pripravili pravljični program z dobrodelno in trajnostno noto. 

Vokalno-kantavtorski večer 

Vsak festivalski dan bodo odprle naše glavne festivalske zvezde, naši učenci v solo in skupinskih zasedbah. Prvi (z)mešani dan bosta že tradicionalno krojili naši vokalni zasebi Vokalke in MePZ KUD Coda, večer pa bomo zaključili s kantavtorjem slovensko-irskega porekla, ki se iz radijskih postaj vztrajno prebija na koncertne odre. V Vetrinjca BarCoda, ki je že drugo leto čisto naš domicilj, prihaja Wookie the Huge.  

Slovarska definicija mladinske ustvarjalnosti 

V četrtek, 6. junija, bomo doživeli slovarsko definicijo mladinske ustvarjalnosti. Poleg naših učencev, ki so domači z mikrofoni in inštrumenti, bodo na oder stopili še mladi strokovnjaki za mešalke in plošče. Učenci naših sostanovalcev, DJ šole Alphawave, bodo odličen uvod v večerni koncert zmagovalcev natečaja Šourock. Lani so titulo pobrali rockerji Before Time, ki nas bodo z avtorsko glasbo popeljali na posebno doživetje.

Coda legende 

Uvod v vikend bo v celoti v znamenju KUD Coda. Po nastopu učencev, bodo na oder stopili tudi nekateri njihovi mentorji, ki ustvarjajo v raznolikih glasbenih sestavih. Med njimi bomo prisluhnili zasedbi našega Bratka, Fox & The Poor Guys, MHM bobnarja Aljaža in drugim. Oder pa bomo tudi v sklopu Coda legend ponudili našim mladim, ki se udejstvujejo izven Codovskega ‘učnega načrta’ – z nami bodo namreč tudi Midnight Stand.

Veliki finale 

Festivalski vrhunec bo potekal v soboto, 8. junija. Učenci bodo štafetni mikrofon predali odličnim Paul Grem, ki jih je pot iz Primorske enkrat že pripeljala v Vetrinjca. Ker smo njihove glasbe nenasitni, je takoj po prvem snidenju padla ideja o (z)mešanem nastopu. Za veliki finale pa se na epskih vetrinjskih karaokah (z)mešamo vsi skupaj.  

Naj živi ponovna uporaba! 

Tako kot prvi in vsak nadaljnji (Z)mešani festival, bo tudi 7. edicija potekala po načelih zero waste, kar bo tokrat še prav posebej samoumevno, saj se festival odvija v prvi slovenski zero waste kavarni. Ponovno bo tako prilika, da tehtamo odpadke in preverimo, kako uspešni smo pri njihovem preprečevanju in ločenem zbiranju tako v kavarni kot na festivalu. Pozabite na plastiko za enkratno uporabo, živela ponovna uporaba! Nenazadnje festival odpiramo prav na dan okolja, 5. junija, ki je za nas Codovce, čisto vsak dan.  

Podprimo Doživljajsko igrišče 

Poleg trajnosti pa ohranjamo še dobrodelno tradicijo. Tokrat smo se odločili, da tretjino zbranih prostovoljnih prispevkov namenimo še eni organizaciji, ki se trudi za našo mladino. To je Doživljajsko igrišče, prostor, posvečen otroški igri in sodelovanju. ‘Dožiji’ se nam bodo pri dogajanju seveda pridružili. Ker vemo, kako je, če se znajdeš v težki finančni situaciji, vas vabimo, da se nam pridružite in podprete tudi vi. 

Zadnji prispevki

DELI NOVICO