O Festivalu

Festival ustvarja mariborska alter glasbena šola KUD Coda

Festival Maribor

(Z)mešani festival

Velika mera dobre (slovenske) glasbe, kanček poezije in komedije ter ščepec izobraževalnih vsebin so glavne sestavine, ki smo jih v KUD Coda zmešali v, hja, (Z)mešani festival.

PRIREDITEV na poti zero waste

(Z)mešani festival je prva slovenska prireditev z doseženimi zero waste kriteriji! V 2023 smo ločeno zbrali 97 % odpadkov, skupno pa proizvedli le 37 kg odpadkov.

 

FESTIVAL ZA VSE

Vsi dogodki na festivalu so za obiskovalce brezplačni. Prav tako bomo poskrbeli, da bodo gibalno ovirani posamezniki brez težav in z veseljem prišli na naš festival.

Festival Maribor

Festival od leta 2018

Leta 2017 je v glavah ekipe KUD Coda zacvetela želja po izvedbi lastnega festivala. Leta 2018 je dobila svoje ime – (Z)mešani festival.

Obiskovalcev

Dogodkov

GALERIJA

Utrinki (Z)mešanega festivala #2, ki je potekal med 4. in 8. junijem 2019. Foto: Isa Gauvin.

festival maribor
festival maribor
festival maribor

OZADJE

Skupaj z mladimi iz KUD Coda bodo medgeneracijsko in kulturno bogat festival v Mariboru soustvarjali družbeno prezrti in neuveljavljeni glasbeniki, kreativci raznolikih kulturnih sfer in uveljavljena imena glasbene scene.

Kulturno umetniško društvo Coda je že več kot 19 let nekoliko drugačna glasbena šola. Takšna, ki prisluhne željam svojim, v teh letih več kot 1500, učencev in jim preko skupinskega muziciranja tudi v praksi omogoča nastopanje na pravih klubskih odrih. Takšna, ki prisluhne potrebam družbe in omogoča brezplačen dostop do glasbenega izobraževanja socialno izključenim mladim. In takšna, ki prisluhne idejam svojih zaposlenih in mentorjev. Tako je 2017 v glavah ekipe KUD Coda zacvetela želja po izvedbi lastnega festivala. Leta 2018 je dobila svoje ime – (Z)mešani festival.

Štiridnevni brezplačni festival bo potekal med 5. in 8. junijem 2024 v Vetrinjskem dvoru. Že tako vsebinsko dodelanemu ‘meniju’ smo dodali še druge začimbe: kot prva slovenska prireditev na porti zero waste bomo tudi letos odgovorno bomo ravnali z odpadki in naravnimi viri, festival pa bo posebej prijazen do gibalno oviranih obiskovalcev.

EKIPA

V organizacijo festivala je vključenih še več kot 20 mentorjev KUD Coda.

Martin Počkar

Martin Počkar

vodja festivala

Katja Sreš

Katja Sreš

odnosi z javnostmi

Denis Jančič

Denis Jančič

Vodja Vetrinjc - BarCoda

Mateja Uranjek

Mateja Uranjek

grafično oblikovanje