O Festivalu

Festival ustvarja mariborska alter glasbena šola KUD Coda

(Z)mešani festival

Velika mera dobre (slovenske) glasbe, kanček poezije in komedije ter ščepec izobraževalnih vsebin so glavne sestavine, ki smo jih v KUD Coda zmešali v, hja, (Z)mešani festival.

ZERO WASTE PRIREDITEV

(Z)mešani festival je prva slovenska zero waste prireditev! Uspelo nam je ločeno zbrati kar 95 % vseh odpadkov, proizvedli pa smo zgolj 6,1 kg mešanih odpadkov.

FESTIVAL ZA VSE

Vsi dogodki na festivalu so za obiskovalce brezplačni. Prav tako bomo poskrbeli, da bodo gibalno ovirani posamezniki brez težav in z veseljem prišli na naš festival.

Festival od leta 2018

Leta 2017 je v glavah ekipe KUD Coda zacvetela želja po izvedbi lastnega festivala. Leta 2018 je dobila svoje ime – (Z)mešani festival.

Obiskovalcev

Dogodkov

GALERIJA

Utrinki (Z)mešanega festivala #2, ki je potekal med 4. in 8. junijem 2019. Foto: Isa Gauvin.

OZADJE

Skupaj z mladimi iz KUD Coda bodo medgeneracijsko in kulturno bogat festival soustvarjali družbeno prezrti in neuveljavljeni glasbeniki, kreativci raznolikih kulturnih sfer in uveljavljena imena glasbene scene.

Kulturno umetniško društvo Coda je že več kot 15 let nekoliko drugačna glasbena šola. Takšna, ki prisluhne željam svojim, v teh letih več kot 500, učencev in jim preko skupinskega muziciranja tudi v praksi omogoča nastopanje na pravih klubskih odrih. Takšna, ki prisluhne potrebam družbe in omogoča brezplačen dostop do glasbenega izobraževanja socialno izključenim mladim. In takšna, ki prisluhne idejam svojih zaposlenih in mentorjev. Tako je 2017 v glavah ekipe KUD Coda zacvetela želja po izvedbi lastnega festivala. Leta 2018 je dobila svoje ime – (Z)mešani festival.

Tridnevni brezplačni festival bo potekal med 21. in 23. oktobrom 2021 v Vetrinjskem dvoru. Že tako vsebinsko dodelanemu ‘meniju’ smo dodali še druge začimbe: kot prva slovenska zero waste prireditev bomo tudi letos odgovorno bomo ravnali z odpadki in naravnimi viri, festival bo posebej prijazen do gibalno oviranih obiskovalcev, prav tako pa bomo izkoristili vse prednosti sodobne tehnologije.

EKIPA

V organizacijo festivala je vključenih še več kot 20 mentorjev KUD Coda.

Martin Počkar

Martin Počkar

vodja festivala

Jernej Bobanec

Jernej Bobanec

vodja tehnike & organizacije

Katja Sreš

Katja Sreš

odnosi z javnostmi

Mateja Uranjek

Mateja Uranjek

grafično oblikovanje

PRIDRUŽI SE NAM!

PRIDRUŽI SE NAM!

 

Naroči se na naše (Z)mešane novice.

Uspešno ste se prijavili!