(Z)mešani za up-ornike

Jun 1, 2023

Med 7. in 10. junijem v Maribor prihaja naš in vaš najljubši festival mladinske ustvarjalnosti. Vsi dogodki v sklopu festivala so brezplačni, a ne zastonj! Tudi letos vas bo na vhodu pozdravila naša Mira s škatlico za prispevke po vaših zmožnostih, s katerimi boste pomagali nam in našim prijateljem.

Glede na živahen in kakovosten program s samimi izvrstnimi nastopajočimi, se nam zdi 10 € tak primeren znesek (ali več seveda). Povedano drugače: veseli bomo, če se boste za spodbujanje mladinske ustvarjalnosti odrekli eni pici, trem pivom ali petim kavam. Mi pa vam zagotavljamo vrhunsko preživete (z)mešane dni, velja? To pa še ni vse, beri dalje!

KAM BO ŠEL DENAR?

Brez skrbi, z zbranimi sredstvi si ne bomo nabavili novih ojačevalcev in kitar – za to vsako leto namenjamo vaše donacije od dohodnine (hvala!). Po zaključku vsakega (z)mešanega dne, bomo prešteli kovančke in bankovce in jih razdelili na tretjine, ki bodo namenjene:

  • kritju stroškov nastopajočih (trudimo se, da vsi prejmejo honorar, ki si ga zaslužijo),
  • kritju stroškov organizacije in
  • društvu UP-ornik

LETOS BO (Z)MEŠANO IN UP-ORNIŠKO!

Lani mo zbranih 325 € namenili trem organizacijam, ki spodujajo mladinsko ustvarjalnost in jo omogočajo tudi tistim, ki nimajo dostopa do nje. Letos pa smo se odločili podpreti prijatelje iz društva UP-ornik. Društvo UP-ornik je humanitarna organizacija za pomoč ranljivim skupinam prebivalstva. Sestavlja ga skupina prostovoljcev, ki svoj prosti čas nameni reševanju stisk ljudi, ki so zaradi različnih življenjskih okoliščin ostali sami, brez kakršnekoli pomoči in odrinjeni na rob družbe. Codovci pa smo se odločili, da svoj čas in ustvarjalnost namenimo prav njim. Seveda bomo tudi letos transparentno poročali o zbranih zneskih!

Upamo in verjamemo, da bo to še dodaten motiv za obisk letošnjega (Z)mešanega festivala, ki bo med 7. in 10. junijem potekal v Vetrinjskem dvoru. Pridružite se nam in prispevajte, kolikor lahko, saj smo le skupaj brezmejni

upornik boris krabonja zmešani festival maribor 2023 glasbena šola kud coda

Boris Krabonja, zakoniti zastopnik društva oz. po domače duša in srce UP-ornika (foto: Dnevnik).

Zadnji prispevki

DELI NOVICO