Sodelujte pri (z)mešani oglasni akciji in nas ‘zafrknite’

Okt 12, 2021

Kot vedno imamo Codovci in še posebej za (Z)mešani festival malce drugačne ideje. To, da bomo tudi letos skušali izpeljati festival s čim manj odpadki, že veste. Kljub temu, da se vam ne bomo smejali s kričečih jumbo plakatov na vsakem vogalu in da ne bomo mesta zasuli z letaki, za katere bi morali posekati več kot eno drevo, si želimo, da so o našem (Z)mešanem festivalu obveščeni čisto vsi Mariborčani in Mariborčanke.

Tukaj pa potrebujemo vašo pomoč! Pomagajte nam pri izdelavi in nameščanju recikliranih plakatov. V duhu zero waste vas prosimo, da uporabite stare plakate, hrbtne strani koledarjev ali preprosto ‘šmir’ papir. Plakati so lahko poljubne velikosti. Kakšni naj bodo plakati? Čisto po vaši presoji, mi vas bomo le oskrbeli z osnovnimi informacijami (da ne bi slučajno po pomoti promovirali kak drug festival).

Navajamo nekaj osnovnih podatkov, ki naj bodo vključeni na vsak plakat:

  • (Z)mešani festival
  • 21. – 23. oktober 2021
  • Vetrinjski dvor
  • festival sta zakuhala alternativna glasbena šola KUD Coda & Tovarna urbane kulture, podpira pa ga Mestna občina Maribor
  • zmesani.si

Seveda so lahko vključene tudi katerekoli dodatne informacije, ki so objavljene na festivalski spletni strani. Glavno vodilo je, da so plakati čim bolj opazni in da so zgoraj navedene ključne informacije čim bolj vidne.

Kaj imate vi od tega? Čisto nič razen uživanja ob kreativnem ustvarjanju. Bo pa imel Boris Krabonja in njegova Srednja ekonomska šola in gimnazija Maribor. Codovci se namreč zavezujemo, da bomo za fotografijo vsakega izdelanega in nameščenega plakata izdelali 100 papirnatih ladjic za Borisov projekt šest milijonov ladjic za šest milijonov žrtev človeške zlobe.

Bodite face, izdelajte čim več plakatov, da nas ‘zafrknete’ in povzročite KUD Coda maraton izdelave ladjic. 

Za navdih pa še nekaj kreacij naših Codovcev iz preteklih izvedb (pozor – prekopirajte le ideje, podatke pa vzemite iz zgornjega seznama).

Zadnji prispevki

DELI NOVICO