(Z)mešani festival petič!

Maj 16, 2022

16., 17. in 18. junij 2022. Vetrinjski dvor Maribor. Trije dnevi najboljše mešanice mladinske in vrhunske glasbene ustvarjalnosti, poezije, komedije in kreativnosti. 18 (z)mešanih dogodkov za vas pripravlja Kulturno umetniško društvo Coda, kjer glasba ne pozna meja in prav ta festival je najboljša manifestacija tega (ha!). Preden se izgubimo v rimah, pa raje pridimo h konkretnemu – kaj nas letos čaka?

Program (Z)mešanega festivala

Umirjen četrtek

Četrtek bo tradicionalno tisti, ki bo najbolj pobožal naše kulturne duše. Festival bo odprla pesnica Nina Medved z delavnico Drseča pesem, ki bo hkrati tudi del programa Slovenskih dnevov knjige v Mariboru. Umirjenemu tempu bomo dodali glasbo in na oder povabili naši hišni vokalni zasedbiVokalke in MePZ KUD Coda. V višjo prestavo in frekvence smeha nas bodo popeljali stand up komiki Tin Vodopivec, David Gorinšek, Matevž Baloh in Matic Potočnik. Primerno pripravljeni bomo večer zaključili v družbi vrhunskega regionalnega neo-soul dvojca freekind.

Mladosten petek

Petek bo v znamenju tistih, zaradi katerih vse to skupaj sploh počnemo – mladih glasbenikov, ki se kalijo pod streho KUD Coda in navdušeno čakajo vsak nastop na pravem festivalskem odru. Priložnost bomo dali tako našim najmlajšim, ki se bodo še pred glas(be)nim začetkom lahko preizkusili v reciklažni delavnici Zavoda Mars, kot tudi skupinskim zasedbam. Tudi veliki finale bo mladosten, kot smo mi! Pod (z)mešanim odrom bomo zažurali ob glasbi zmagovalcev natečaja Šourock in zvezdam radijskih lestvic – v Maribor prihajo Jet Black Diamonds. Da pa večer ne bo prehitro minil, bodo za konkretno zabavo poskrbeli še učenci DJ šole Alphawave.

Ukulele sobota

Zadnji (z)mešani dan bo dan za UkeFest. Že drugo leto zapored za zmagovalno kombinacijo ukulele izobraževanja in koncertov skrbi Tajana NoStress. Vabljeni (k prijavi) na brezplačno delavnico, open mic ter koncerte NoStress Ukestra, Ukulade in Danija Usera. Slednji je vrhunski akademski glasbenik, virtuoz na ukuleli, ki ga bomo ob podpori Flight ukulele pripeljali iz rodne Španije. Čas med izobraževanji in koncerti bodo ponovno zapolnili skupinski sestavi KUD Coda – ni kaj, veliko je mladih, ki uživajo v skupinskem muziciranju in postavljajo temelje za nadaljnje glasbene podvige. “Ni še konec, ne,” bi zapele legendarne Power Dancers, TAJA pa bo ob spremljavi številčne zasedbe predstavila svoje skladbe, se katerimi se je že večkrat znašla med najbolj predvajanimi izvajalkami slovenskih radijskih postaj. Kot se za zadnji festivalski večer spodobi, bomo tudi tokrat ob podpori učencev DJ šole Alphawave poskrbeli, da nam bo 5. (Z)mešani festival za vedno ostal v spominu.

(Z)mešani festival je trajnostni festival

Kot prvi slovenski Zero waste festival bomo tudi letos varovanje okolja postavili visoko na našo lestvico prioritet. Tokrat bomo ob sofinanciranju Mestne občine Maribor obeležili svetovni dan rinfuze. Naši okoljski zgodbi pa letos prvič dodajamo še drugi element trajnosti – skrb za družbo, k čemur bomo povabili tudi vas, dragi obiskovalci. A več o tem v enem od naslednjih branj.

 

zmešani festival 2022 glasbena šola kud coda maribor

Zadnji prispevki

DELI NOVICO