jet black diamonds

17. 6. 2022 | 21:00

Vetrinjski dvor

OPIS

zmagovalci natečaja šourock 2021

Zasedbo Jet Black Diamonds sestavlja 5 mladeničev iz zgornje Vipavske doline, ki jih povezuje mladostna energija in ljubezen do ustvarjanja avtorske glasbe. Stilsko neobremenjeni plujejo med različnimi glasbenimi stili, najpogosteje pa jih, po njihovih besedah, zanese v vode sodobnejših derivatov rock’n’rolla.

Začetki benda segajo še v osnovnošolska leta, resneje pa si je bend svojo pot na glasbeni sceni začeli utirati v letu 2017. Sledilo je obdobje preigravanja coverjev, menjav glasbenih članov in nenazadnje, čedalje večje želje po ustvarjanju lastnih avtorskih skladb.

Ta je konkretneje eskalirala v letu 2021, ko so fantje nase opozorili z izdajo singla Retro anorak, ki je bil pospremljen tudi s pripadajočim videospotom.

Pesem je obnorela sprva lokalno publiko, nato pa še celotno slovensko občinstvo in avgusta 2021 postala tudi popevka tedna na radijski postaji Val 202. V istem mesecu pa si je prislužila tudi lovoriko najbolj predvajane skladbe na omenjeni radijski postaji. 

Oktobra 2021 je bend dosegel še en zavidljiv uspeh z zmago na tekmovanju študentskih glasbenih skupin, ŠouRock 2021. V močni konkurenci je strokovna žirija uveljavljenih glasbenikov poleg zmage, bendu dodelila tudi nagrado za najboljšega pevca in najboljšega bobnarja tekmovanja.

V sredini novembra 2021 so »Jet Blacki« oboževalcem v posluh ponudili novo glasbeno poslastico. Novembra je tako izšel nov singel Še zadnjič, ki je bil prav tako kot predhodnik, Retro anorak, okronan za popevko tedna na Valu 202. Januarja pa se je tudi uvrstil na seznam najbolj predvajanih skladb na valovih radija Val 202.

Fantje trenutno večino svojega časa namenjajo snemanju novih skladb in iskanju priložnosti, da bi svoje ustvarjanje v prihajajočih mesecih lahko tudi v živo delili s svojimi oboževalci.

Kdo torej so Jet Black Diamonds?

Črne diamante danes personificirajo bobnar Radoš Bone, basist in avtor besedil Matej Kompara, klaviaturist Matija Krigl, kitarist Domen Lemut ter glavni vokalist in kitarist Urban Koritnik, skratka fantje, ki jih je vredno slišati na lastna ušesa, pa najsi oblečen v retro anorak, ali ne.