Epilog pravljičnega (Z)mešanega festivala

Jun 13, 2024

Vetrinjskem dvoru je med 5. in 8. junijem pod okriljem KUD Coda potekal že 7. (Z)mešani festival. Codovci smo tokrat pripravili pravljični program z dobrodelno in trajnostno noto. 

(Z)MEŠANI PROGRAM 

Vsak festivalski dan so odprle naše glavne festivalske zvezde, naši učenci v solo in skupinskih zasedbah. Vse pohvale vsem 101 nastopajočim učenkam in učencem – za prihodnost glasbene scene nas nima kaj skrbeti. Nastopili sta tudi naši vokalni zasebi Vokalke in MePZ KUD Coda, ki sezono zaključujeta s KoLentovanjem, kamor prav lepo vabimo tudi ostale pevske zasedbe. Med Codovci velja izpostaviti še vse naše mentorje, ki so ob nastopih bodrili svoj podmladek, zapolnili kakšno luknjo v glasbenih točkah, nekateri od njih pa so bili s svojimi zasedbami tudi del večera Coda legend. Nevihtno vreme je tokrat razbesnelo tudi zasedbe MHM, Fox & The Poor Guys, Mojohunters in Midnight Stand, ki so navdušile številčno publiko pod dežniki – Mariborčani torej le nismo iz cukra! 

S Codovci pa so se odlično poklopili tudi gostujoči glasbeniki. Festivalsko odprtje je pospremil izjemni Wookie The Huge, četrtkovo prijetno presenečenje (Z)mešanega festivala (in zagotovo kmalu tudi slovenske glasbene scene) so bili lanski zmagovalci natečaja Šourock Before Time, za sobotni finale pa so nam lepo vreme in dobro muziko iz Primorske pripeljali Paul Grem.

Poleg Šourocka, ki ima mimogrede ravno odprt natečaj – vabljeni k prijavi in boju za nastop (tudi) na (Z)mešanem festivalu 2025, smo (z)mešano tradicijo ohranjali še z Zavodom Mars Maribor, ki nam je pripravil krasno reciklažno delavnico in DJ šolo Alphawave, katere učenci so navdušili tudi nas ‘strunarje’ in druge inštrumentalne sorte Codovcev.  

POT JE JASNA: ZERO WASTE! 

(Z)mešani festival se je letos pričel prav na mednarodni dan okolja, okolje pa smo imeli Codovci v mislih čisto vse festivalske dni. Tako nam je v prvi slovenski zero waste kavarni že 7. zapored uspelo ohraniti naziv Prireditev na poti zero waste z dvema zvezdicama, ki smo si ju priborili z več kot 90 % ločeno zbranimi odpadki, manj kot 75 grami odpadkov na obiskovalca in uporabo pralnih kozarcev. V štirih dneh je nastalo zgolj 17,1 kg odpadkov, delež ločeno zbranih pa znaša 93 %. 

326 € ZA DOŽIVLJAJSKO IGRIŠČE 

Tretjino zbranih sredstev, ki jih je prijazno doniralo 730 obiskovalcev, letos namenjamo Doživljajskemu igrišču, prostoru, posvečenemu otroški igri in sodelovanju. ‘Dožiji’ so se nam na odprtju festivala pridružili s hoduljami, ki so bile celoten festival pravi hit med mladimi in starimi. Hvala vsem!

ZAHVALE IN POHVALE

Za konec pa še zahvale in pohvale za vse nepogrešljive (z)mešance: celotna KUD Coda in Vetrinjc ekipa za neverjetno opravljeno delo, La Cantina za polne želodčke, Žiga Duh za izvrsten zvok in mirne živce, Ekologi brez meja za odpadkovno inšpekcijo, Narodni dom Maribor za izvrstno sodelovanje, Boštjan Selinšek za nepozabne spomine in Mestna občina Maribor za nekaj drobiža.

Se vidimo v 2025, ko se nam bo ponovno (z)mešalo od mladinske ustvarjalnosti!

Zadnji prispevki

DELI NOVICO