DJ after party: Tadej

DJ after party: Tadej

DJ After party: Tadej

22. 10. 2021 | 20:30

Vetrinjski dvor

OPIS

DJ after party s Tadejem

Tadej DJ šolo Alphawave obiskuje že odkar je delovala v okviru Kreativnega inštituta, ko je z zanimivim izborom glasbe iz risank začel svojo izobraževalno DJ pot. Kasneje je spoznaval različne žanre, dobival občutek za miksanje in zdaj brez problema zavrti tudi tri skladbe naenkrat, kar je svojevrsten dosežek za tako mladega DJa. S svojo neizmerno energijo in pozitivo nas vsakič znova očara na urah, tokrat pa bo na nastopu s svojim izborom glasbe, načinom miksanja in konstantnim nasmeškom zagotovo očaral tudi vas. 

Recepti za motivacijo za vadbo inštrumenta

Recepti za motivacijo za vadbo inštrumenta

katarina habe

22. 10. 2021 | 18:00

Vetrinjski dvor

OPIS

Katarina Habe

Katarina Habe je docentka za področje obče psihologije na Akademiji za glasbo UL. Je glasbenica in doktorica psihologije, ki usmerja svojo raziskovalno dejavnost na interdicsiplinarno področje psihologije glasbe. Dolga leta se raziskovalno in implikativno ukvarja s preučevanjem treme/ izvajalske anksioznosti in veščin uspešnosti glasbenega nastopanja ter vodi delavnice uspešne psihične priprave na nastop. V zadnjih letih svoj raziskovalni interes usmerja na preučevanje učinkov glasbe (poslušanja glasbe, aktivnega ukvarjanja z glasbo) na celostno (telesno, čustveno, miselno in duhovno) blagostanje človeka. Njena duša zveni v glasbi in se oplaja v vokalnem prepletanju terceta Katrinas.

Predavanje ‘Recepti za motivacijo za vadbo inštrumenta’

Ob začetku učenja inštrumenta je otrok poln pozitivnih pričakovanj. Le redko pa si predstavlja, da bo potrebno vložiti v igranje toliko časa in truda. Vadba inštrumenta zahteva veliko samodiscipline, ki se jo otrok uči ob pomoči staršev in učiteljev. Motivacija za vadbo je včasih večja, včasih manjša. Odvisna je od številnih dejavnikov: od razvojnega obdobja, v katerem se otrok nahaja, od zahtev in izzivov, ki jih učitelj postavi pred otroka, od všečnosti glasbenega materiala in nenazadnje od splošnih okoliščin.
Ali obstajajo recepti, kako izboljšati vadbo? Glede na to, da je čisto vsak človek poglavje zase, težko govorimo o receptih, lahko pa predstavimo smernice, ki pomagajo ponovno oživiti ogenj do igranja inštrumenta, in jih postaviti v realne življenjske razmere.
V okviru predavanja bomo odgovorili na naslednja vprašanja
  • kakšna je skladnost med pričakovanji otroka, učitelja inštrumenta in staršev
  • kako ohranjati notranjo motivacijo za vadbo
  • kateri vzvodi zunanje motivacije za vadbo so najbolj učinkoviti
  • s katerimi vzvodi lahko učitelji ohranjajo motivacijski “ogenj” pri učencih
  • kako tudi pri vadbi vstopiti v stanje zanosa
)" class="et_pb_video_overlay">

Leopold I.

Leopold I.

Leopold I.

22. 10. 2021 | 21:30

Vetrinjski dvor

OPIS

Leopold I.

Leopold I. je raper iz Gornje Radgone, ki smo ga lahko dobro spoznali lansko leto s pronicljivo skladbo »Nesen« (feat. Eyeceeou in Mito). Po tem je izdal še dve odmevni skladbi, obe popevki tedna na Valu202; življenjsko, osebnoizpovedno balado »Povej« in družbenokritično potegavščino »Edino«. Pred kratkim je v sodelovanju s Hauptmanom objavil še svežo funky soul zadevo »Pleše po svoje«. Tokrat s koncertom napoveduje svoj prvi album, »Dobro jütro«, ki nastaja v produkciji Vida Turice in pod okriljem Wudisban Records. Na koncertu ga bo za gramofoni spremljal mariborski DJ Urbadur.

)" class="et_pb_video_overlay">

Učenci KUD Coda

Učenci KUD Coda

koncert učencev kud coda

22. 10. 2021 | 15:30

Vetrinjski dvor

OPIS

Koncert začetnikov in solistov KUD Coda

Alternativna glasbena šola KUD Coda že več kot petnjast let skrbi za izobraževanje, rast in kreativno izražanje štajerske mladine. S svojim načinom dela smo se v teh letih zasidrali na piedestal mariborske kulturne ponudbe. Poleg individualnega glasbenega izobraževanja, ki je prilagojeno modernemu času in željam učencev, velik poudarek namenjamo skupinski igri – skupnemu muziciranjem učencev na koncertih, ki jih združujemo v zanimive tematske projekte, kot je Kakovost iz Slovenije. Opis glasbena šola pa je za KUD Coda zagotovo preskromen, saj okvire individualnega poučevanja inštrumentov neprestano širimo, med drugimi tudi z zborovskim petjem, kreativnim ustvarjanjem glasbe in delovanjem na socialnem področju. Prav vsak ta košček mozaika, ki sestavlja KUD Coda, bo možno v živo slišati na (Z)mešanem festivalu.

)" class="et_pb_video_overlay">

PRIDRUŽI SE NAM!

PRIDRUŽI SE NAM!

 

Naroči se na naše (Z)mešane novice.

Uspešno ste se prijavili!