DJ after party #1

DJ after party #1

DJ After party #1

17. 6. 2022 | 22:30

Vetrinjski dvor

OPIS

DJ after party z učenci DJ šole alphawave

Mladi talenti DJ šole Alphawave, naši ‘sostanovalci’ na Koroški 63, bodo tudi letos poskrbeli za plesno muziko ob zaključku (z)mešani dni. 

Marsova reciklažna delavnica

Marsova reciklažna delavnica

marsova reciklažna delavnica

17. 6. 2022 | 14:00

Vetrinjski dvor

OPIS

ustvarjalna delavnica

Reciklažna delavnica ustvarjanja iz embalaž kave. Ustvarjali bomo kul denarnice! To je le ena od naših dejavnosti, s katerimi bomo na letošnjem (Z)mešanem festivalu v ospredje postavili ponovno uporabo, saj 16. junija obležujemo svetovni dan rinfuze. Delavnico bodo izvedli prijatelji iz Zavoda Mars. 

reciklažna delavnica zavod mars zmešani festival 2022 glasbena šola kud coda maribor
Jet Black Diamonds

Jet Black Diamonds

jet black diamonds

17. 6. 2022 | 21:00

Vetrinjski dvor

OPIS

zmagovalci natečaja šourock 2021

Zasedbo Jet Black Diamonds sestavlja 5 mladeničev iz zgornje Vipavske doline, ki jih povezuje mladostna energija in ljubezen do ustvarjanja avtorske glasbe. Stilsko neobremenjeni plujejo med različnimi glasbenimi stili, najpogosteje pa jih, po njihovih besedah, zanese v vode sodobnejših derivatov rock’n’rolla.

Začetki benda segajo še v osnovnošolska leta, resneje pa si je bend svojo pot na glasbeni sceni začeli utirati v letu 2017. Sledilo je obdobje preigravanja coverjev, menjav glasbenih članov in nenazadnje, čedalje večje želje po ustvarjanju lastnih avtorskih skladb.

Ta je konkretneje eskalirala v letu 2021, ko so fantje nase opozorili z izdajo singla Retro anorak, ki je bil pospremljen tudi s pripadajočim videospotom.

Pesem je obnorela sprva lokalno publiko, nato pa še celotno slovensko občinstvo in avgusta 2021 postala tudi popevka tedna na radijski postaji Val 202. V istem mesecu pa si je prislužila tudi lovoriko najbolj predvajane skladbe na omenjeni radijski postaji. 

Oktobra 2021 je bend dosegel še en zavidljiv uspeh z zmago na tekmovanju študentskih glasbenih skupin, ŠouRock 2021. V močni konkurenci je strokovna žirija uveljavljenih glasbenikov poleg zmage, bendu dodelila tudi nagrado za najboljšega pevca in najboljšega bobnarja tekmovanja.

V sredini novembra 2021 so »Jet Blacki« oboževalcem v posluh ponudili novo glasbeno poslastico. Novembra je tako izšel nov singel Še zadnjič, ki je bil prav tako kot predhodnik, Retro anorak, okronan za popevko tedna na Valu 202. Januarja pa se je tudi uvrstil na seznam najbolj predvajanih skladb na valovih radija Val 202.

Fantje trenutno večino svojega časa namenjajo snemanju novih skladb in iskanju priložnosti, da bi svoje ustvarjanje v prihajajočih mesecih lahko tudi v živo delili s svojimi oboževalci.

Kdo torej so Jet Black Diamonds?

Črne diamante danes personificirajo bobnar Radoš Bone, basist in avtor besedil Matej Kompara, klaviaturist Matija Krigl, kitarist Domen Lemut ter glavni vokalist in kitarist Urban Koritnik, skratka fantje, ki jih je vredno slišati na lastna ušesa, pa najsi oblečen v retro anorak, ali ne.

skupinska igra #1

skupinska igra #1

Koncert udeležencev Skupinske igre #1

17. 6. 2022 | 18:00

Vetrinjski dvor

OPIS

Koncert udeležencev programa Skupinska igra KUD Coda

Naša glasbena šola je izklesala marsikatere glasbene talente. Ponosni smo, da se ti ne skrivajo doma, v svojih sobah, ampak je želja po povezovanju s podobno mislečimi te talente pripeljala tudi na koncertne odre. Skupinska igra oz. band coaching je ena naših osnovnih misij, pod našo streho pa uresničujemo tudi želje naših zagnanih mentorjev, ki so zaživele v različnih vokalnih in inštrumentalnih sestavih, ki so odprte za prav vse, ne le naše učence. Saj veste, pri KUD Coda glasba ne pozna meja.

Kontakt

 

KULTURNO UMETNIŠKO DRUŠTVO CODA

031 230 691 (Martin, splošne informacije)

040 208 190 (Katja, informacije za medije)

 

Ostanimo v stiku!

 

Učenci kud coda

Učenci kud coda

koncert učencev kud coda

17. 6. 2022 | 15:30

Vetrinjski dvor

OPIS

Koncert začetnikov in solistov KUD Coda

Alternativna glasbena šola KUD Coda že več kot petnjast let skrbi za izobraževanje, rast in kreativno izražanje štajerske mladine. S svojim načinom dela smo se v teh letih zasidrali na piedestal mariborske kulturne ponudbe. Poleg individualnega glasbenega izobraževanja, ki je prilagojeno modernemu času in željam učencev, velik poudarek namenjamo skupinski igri – skupnemu muziciranjem učencev na koncertih, ki jih združujemo v zanimive tematske projekte, kot je Kakovost iz Slovenije. Opis glasbena šola pa je za KUD Coda zagotovo preskromen, saj okvire individualnega poučevanja inštrumentov neprestano širimo, med drugimi tudi z zborovskim petjem, kreativnim ustvarjanjem glasbe in delovanjem na socialnem področju. Prav vsak ta košček mozaika, ki sestavlja KUD Coda, bo možno v živo slišati na (Z)mešanem festivalu.

)" class="et_pb_video_overlay">
PRIDRUŽI SE NAM!

PRIDRUŽI SE NAM!

 

Naroči se na naše (Z)mešane novice.

Uspešno ste se prijavili!