(Z)mešani stand up

(Z)mešani stand up

(Z)mešani stand up

16. 6. 2022 | 20:00

Vetrinjski dvor

OPIS

(Z)mešani stand up s tinom vodopivcem, davidom gorinškom, matevžem balohom in maticem potočnikom 

Tin Vodopivec

S stand-up komedijo se je začel ukvarjati leta 2006. Hiter vzpon števila nastopov mu je omogočal, da je z do tedaj v Sloveniji še neuveljavljeno vrsto komedije oral ledino. Soustvarja in redno sodeluje na mnogih festivalih stand-up komedije po Evropi, med njimi Panč na Ljubljanskem gradu in Pančić v Zagrebu. Njegovi bolj znani stand-up projekti oz. predstave so Desert, Staro za novo (z Borisom Kobalom), Rock’n’roll, 777 … S slednjim je v sedmih dneh nastopil v sedmih različnih državah (Nemčija, Poljska, Francija, Makedonija, Združeno kraljestvo, Srbija in Slovenija) v sedmih različnih jezikih.

David Gorinšek

Je na pol štajerc, na pol vampir, ki rad pije kri, še raje pa pir. Pravi, da ne posluša glasbe, ker si raje privošči punk-rock, uživa pa v bobipalčkah in švercanju beloruskih potnih listov.

Matevž Baloh

Je stand-up komik, ki se na odru najde nekje med pritlehnim in KULturnim humorjem. Torej zna povedati kaj zanimivo smešnega ali pa smešno neprimernega. Če še niste zmedeni, ga kdaj pridite pogledat.

Matic Potočnik

Sem Matic, iz daljnih bregov, včasih smešen in zmeraj majhen.

Drseča pesem

Drseča pesem

drseča pesem

16. 6. 2022 | 17:30

Vetrinjski dvor

OPIS

ustvarjalno druženje

Ustvarjalno druženje Drseča pesem je povabilo k radovednosti, klepetu, igri z besedami. Navdihuje se pri zbirki Drseči svet (JSKD), pesnice Nine Medved in zmagovalke festivala mlade literature Urška (2019). Pesnica bo v svoji torbi prinesla pesniško knjigo, iz katere bo brala svoje pesmi, ter igro, ki temelji na magistralni pesmi iz zbirke. Namizno obliko pesmi sestavlja 125 ročno brušenih ploščic iz svetlega, bukovega lesa. Ploščice, leksikalni drobci iz zbirke, omogočajo prijetno poigravanje z nevsakdanjimi in lepimi besedami. Izbrani delčki so bili najprej del zaključnih verzov posameznih pesmi iz zbirke, nato so se prelevili v magistralno pesem … zdaj pa se razstavljajo in znova sestavljajo v nove in nove verze. Kakšna pesem se bo rodila izpod prstov naslednje pesnice, pesnika, ki bo ploščice z besedami vzel v dlani? Katera beseda bo obarvala njihovo druženje?

V svetu, v katerem vse drsi, ali ne drsijo tudi naši pogledi, ugotovitve, želje? Podobe, ki se nas dotaknejo? Besede, ki odzvanjajo to, kar živimo tisti trenutek?

Delavnica bo potekala v organizaciji Dveh lun, zavoda za poetizacijo sveta. Foto: Aljoša Toplak.

freekind.

freekind.

freekind.

16. 6. 2022 | 21:30

Vetrinjski dvor

OPIS

regionalni neo-soul

freekind. pišeta novo poglavje regionalnega neo-soula, ki opazno štrli iz povprečja in poslušalci zlahka zastrižejo z ušesi. Zasedbo v mednarodni sestavi hrvaške pianistke in vokalistke Sara Ester Gerdelj in slovenske bobnarke Nina Korošak Serčič vodi kreativna filozofija, bodi svoboden, bodi prijazen. Njuna tehtna besedila z močnimi sporočili zaživijo na krilih ritmov in melodij soula, R&B-ja in jazza. 

“Izjemni sta.” je rekel Andrej Karoli z Vala 202, ko ju je prvič predstavil v radijskem programu. Prav tako pa sta z nastopi v živo, ki sta jih izvedli na Valu 202 in na Prvem, nato pa še v Kinu Šiška ter na festival MENT v Ljubljani, sta zlezli pod kožo številnim poslušalcem. junija 2021 sta digitalno izdali EP not good enough, kjer je že v naslovu beseda ne prečrtana in zelo jasno pokaže smer, v katero glasbeno hodita dekleti. Glasbeni izraz dvojca freekind. navdihuje glasba idolov, kot so Noname, D’Angelo in Common. Med drugim sta glasbo že prenesli čez meje Slovenije, in sicer sta uspešno nastopili na festival Waves Vienna ter Jazz fetivalu v Zagrebu. 

Vokalke

Vokalke

Vokalke

16. 6. 2022 | 18:30

Vetrinjski dvor

OPIS

Našo “hišno” vokalno skupino sestavlja šest simpatičnih srednješolk pod vodstvom Špele Brumen, ki že od leta 2010 živijo svoje sanje in unovčujejo talente v Vokalni skupini KUD Coda. Repertoar skupine obsega večglasne pesmi ljudskega izročila, nekaj slovenskih ponarodelih ter umetne skladbe slovenskih in tujih avtorjev. Skupaj poustvarjajo večglasne skladbe najrazličnejših žanrov in zvrsti, saj pravijo da imajo rade vso glasbo.

)" class="et_pb_video_overlay et_multi_view_hidden">
)" class="et_pb_video_overlay et_multi_view_hidden">

Kontakt

 

KULTURNO UMETNIŠKO DRUŠTVO CODA

031 230 691 (Martin, splošne informacije)

040 208 190 (Katja, informacije za medije)

 

Ostanimo v stiku!

 

MePZ Kud Coda

MePZ Kud Coda

Mešani pevski zbor KUD Coda

16. 6. 2022 | 18:30

Vetrinjski dvor

OPIS

Mešani pevski zbor KUD Coda je leta 2016 pričel polniti dotlej obstoječo praznino med tekmovalnimi zbori in zbori upokojencev. V zboru je kakovostno preživljanje prostega časa našlo do tega trenutka 16 pevk in pevcev različnih starosti, ki se po zborovski literaturi sprehajajo med lažjimi in zahtevnejšimi skladbami najrazličnejših stilov. Zbor je v tem obdobju pod vodstvom Lee Gačnik nanizal toliko nastopov, da za naštevanje ne zadostujeta dve roki. Njihov zvok je že odmeval v krasnem ambientu Minoritske cerkve, po božično okrašenih ulicah Maribora, pa tudi na rockerskih koncertnih lokacijah.

Zborovski nastop bo dopolnila glasba dua Elysian, ki ga sestavljata vokalistka – Zara Bajde in pianistka ter backvokalistka – Stela Gašparič. Veseli ju skupno muziciranje in prirejanje znanih pop in pop/rock pesmi. Skupaj igrata že 6 let, pod imenom Elysian pa se predstavljata od lani. Za njma je že nekaj samostojnih koncertov in nastopov v sklopu festivalov. Veseli sta vsake priložnosti, ko lahko bogatita svoje znanje in izkušnje na področju nastopanja.

elysian zmešani festival 2022 glasbena šola kud coda maribor

Kontakt

 

KULTURNO UMETNIŠKO DRUŠTVO CODA

031 230 691 (Martin, splošne informacije)

040 208 190 (Katja, informacije za medije)

 

Ostanimo v stiku!

 

PRIDRUŽI SE NAM!

PRIDRUŽI SE NAM!

 

Naroči se na naše (Z)mešane novice.

Uspešno ste se prijavili!