KUD Coda učenci od blizu in daleč

KUD Coda učenci od blizu in daleč

KUD Coda učenci

20. 6. 2020 | 20:00

OPIS

KUD Coda učenci od blizu in daleč

Ne le naši mentorji, tudi njihovi učenci so svoje domove spremenili v mini glasbeno šolo. Za (Z)mešani festival se nam bodo oglasili s foto utrinki ustvarjanja od doma in nam zaupali, kako se imajo in kaj najbolj pogrešajo. 

How to: nakup ukulele

How to: nakup ukulele

How to: nakup ukulele

18. 6. 2020 | 20:00

OPIS

How to: nakup ukulele

Ukulele je majhen, skorajda žepni inštrument, ki so ga Portugalci eksportirali na Havaje.

A ukulele je še mnogo več kot le inštrument iz kosa lesa in štirih strun. Edina slovenska ‘endorskerka’ za ukulele, ki je hkrati tudi naša nova mentorska okrepitev,Tajana Stres, bo ob pomoči Music Max ekipe na kratko povzela, na kaj moramo biti pozorni pri nakupu tega vedno bolj popularnega inštrumenta.

KUD Coda mentorji od blizu in daleč

KUD Coda mentorji od blizu in daleč

KUD Coda mentorji

20. 6. 2020 | 17:00

OPIS

KUD Coda mentorji od blizu in daleč

20-članska mentorska ekipa KUD Coda je na usodni petek, 13. marec, prek noči spremenila svoj modus operandi in se iz učilnic na Trubarjevi 24 preselila v svoje domove. Na tem mestu – hvala vsem mentorjem in njihovim sosedom!

Lea ustvarja z zanimivimi pripomočki, Drago se mora še prav posebej potruditi za internetno povezavo, Metka pa na kolesu dostavlja gradiva svojim učencem. Vse to in še več v zanimivem in zabavnem videu, ki ga je naša ekipa pripravila za (Z)mešani festival. 

 

Dve let in pol MePZ KUD Coda

Dve let in pol MePZ KUD Coda

MePZ KUD Coda

19. 6. 2020 | 19:00

OPIS

Dve let in pol MePZ KUD Coda

Mešani pevski zbor KUD Coda je leta 2016 pričel polniti dotlej obstoječo praznino med tekmovalnimi zbori in zbori upokojencev. V zboru je kakovostno preživljanje prostega časa našlo do tega trenutka 16 pevk in pevcev različnih starosti, ki se po zborovski literaturi sprehajajo med lažjimi in zahtevnejšimi skladbami najrazličnejših stilov. Zbor je v tem obdobju pod vodstvom Lee Gačnik nanizal toliko nastopov, da za naštevanje ne zadostujeta dve roki. Njihov zvok je že odmeval v krasnem ambientu Minoritske cerkve, po božično okrašenih ulicah Maribora, pa tudi na rockerskih koncertnih lokacijah.

Če si podrobno prebrala/a zgornji opis, nam lahko očitaš, da ne znamo štet niti do pet. In res je, naši zboristi orjejo ledino med mladimi zbori že krepko več kot dve leti in pol. Dve let in pol je krasna ljudska pesem, ki jo je posvojil tudi Ansambel Lojzeta Slaka, in jo na daljavo MepZ-jevci pripravljajo za naš (Z)mešani festival. Pa brez skrbi, ne bodo je peli dve leti in pol.

Vse o basu in Vokalkah

Vse o basu in Vokalkah

Vokalke

18. 6. 2020 | 19:00

OPIS

Vse o basu in Vokalkah

Našo “hišno” vokalno skupino sestavlja šest simpatičnih srednješolk pod vodstvom Nine Fajertag, ki že od leta 2010 živijo svoje sanje in unovčujejo talente v Vokalni skupini KUD Coda. Repertoar skupine obsega večglasne pesmi ljudskega izročila, nekaj slovenskih ponarodelih ter umetne skladbe slovenskih in tujih avtorjev. Skupaj poustvarjajo večglasne skladbe najrazličnejših žanrov in zvrsti, saj pravijo da imajo rade vso glasbo.

Punce pa niso strokovnjakinje le za ubrano petje. Korona je iz njih izvabila še igralske in produkcijske talente, ki so jih zapakirale v čisto svoje priredbe znanih komadov. Za (Z)mešani festival se obeta grande finale – kljub temu da so altistke in sopranistke nam bodo zapele vse o basu. Se ti že svita?

PRIDRUŽI SE NAM!

PRIDRUŽI SE NAM!

 

Naroči se na naše (Z)mešane novice.

Uspešno ste se prijavili!

Pin It on Pinterest