Odprte sobe KUD Code

Odprte sobe KUD Code

odprte sobe kud code

23. 10. 2021 | 11:00

KUD Coda, Koroška cesta 63

OPIS

Dan odprtih vrat KUD Coda

Teče že drugo šolsko leto našega ustvarjanja v novih prostorih na Koroški 63. Nekaj časa so bili prazni, mi pa priklopljeni na domače ekrane, počasi se spet polnijo in dobivajo nove vsebine, a nekaj pomembnega še manjka. Manjkate vi, dragi obiskovalci, prijatelji in sosedje. KUD Coda niso učilnice, smo ljudje, ki jim dajemo dušo. Na (z)mešano soboto jih bomo odprli tudi za vas. Vabimo vas, da se nam med 11. in 13. uro pridružite in preverite, kaj smo z lastnimi rokami in vašo pomočjo ustvarili. 

Spoznali boste lahko naše mentorje in sostanovalce iz DJ šole Alphawave, preizkusili inštrumente in DJ pulte ter prisostvovali odprtju prve likovne razstave pri nas – bele stene bodo oživele z deli naše članice in likovnice Mateja Uranjek. 

DJ after party: Patrik

DJ after party: Patrik

DJ After party: patrik

23. 10. 2021 | 22:30

Vetrinjski dvor

OPIS

DJ after party s Patrikom

Patrik je multitalent, ki vse dane naloge hitro obvlada. Naj si bo to pisanje scenarijev za videospot, motiranje videa, glasbena produkcija ali vrtenje glasbe – če se tiče kreativnosti ali tehnologije, bo Patrik vsak izziv opravil odlično in – kot izgleda – brez prevelikega truda. Ima svoj YouTube kanal, na katerem se najde raznolika vsebina, celo mini tutorial enega kar zapletenega DJ trika! Komaj čakamo, da vidimo kaj bo pripravil za naša ušesa na (Z)mešanem festivalu!

Ukulada

Ukulada

ukulada

23. 10. 2021 | 20:00

Vetrinjski dvor

OPIS

Ukulada @ UkeFest

Adi Lovenjak aka Ukuladi je bila glasba položena že v zibko. Pri šestih letih je v roke prijela violino, kasneje tudi klavir in kitaro, od lanskega leta pa jo navdušuje tudi drugi priljubljen štiristrunski inštrument – ukulele. Svoj talent redno unovčuje na družbenih omrežjih, nastopila pa je tu na letošnjem UkuleLentu in postala ambasadorka za Flight ukulele. “V igranju zelo uživam, iščem nove izrazne možnosti, vsaki skladbi poskušam dodati tudi kakšen svoj element. V prihodnje se nameravam posvetiti tudi pisanju avtorske glasbe”, dodaja Ukulada, ki jo boste lahko spoznali na UkeFestu v sklopu (Z)mešanega festivala. 

)" class="et_pb_video_overlay">
Ukulele delavnica

Ukulele delavnica

ukulele delavnica

23. 10. 2021 | 14:00

Vetrinjski dvor

OPIS

Ukulele delavnica @ UkeFest

Na brezplačni delavnici, ki bo potekala med 14.00 in 15.30, se bomo sprehodili po vseh štirih strunah in prek legendarnega Marleyjevega šlagerja Tree little birds s Tajano Stres spoznali ta majhen in vedno bolj popularen inštrument – ukulele. Fun fact: delavnice, ki so potekale v sklopu lanskega (Z)mešanega festivala, so postale odskočna deska za nastanek NoStress Ukestra. Kdo ve, mogoče pa bo prav ta delavnica odskočna deska za nove ukestraše, ki boste svoje talente lahko predstavili publiki že na ta dan v sklopu UkeFesta na Ukulele open mic dogodku. Vabljeni vsi ljubitelji ukulele – začetniki in stari mački! Obvezne prijave zbiramo na tajana.stres@kud-coda.org

NoStress Ukestra

NoStress Ukestra

nostress ukestra

23. 10. 2021 | 19:00

Vetrinjski dvor

OPIS

NoStress Ukestra @ UkeFest

Vabljeni, da se s prvim in edinim slovenskim ukulele orkestrom, ki deluje pod okriljem glasbene šole KUD Coda, sprehodite po najboljših napevih iz časov, ko so imeli fantje še dolge, dekleta pa z rožicami okrašene lase.
Da je ukulele več kot zgolj priročen in prikladen inštrument iz ‘malega štikla lesa’ za na plažo, dokazuje ustanoviteljica in vodja NoStress Ukestra, ambasadorka Flight ukulele in nesporna ‘ukulele girl’, Tajana Stres. Simpatična Celjanka, mentorica KUD Coda, je k ustvarjanju pritegnila štiri neustrašne ‘ukestraše’, ki jih je štiristrunsko brenkalo povezalo v ljubezni do glasbe. 
PRIDRUŽI SE NAM!

PRIDRUŽI SE NAM!

 

Naroči se na naše (Z)mešane novice.

Uspešno ste se prijavili!