Učenci KUD Coda na slovenskih dnevih knjige v mariboru

Učenci KUD Coda na slovenskih dnevih knjige v mariboru

učenci kud coda na slovenskih dnevih knjige v mariboru

18. 6. 2022 | 10:00

Grajski trg

OPIS

(Z)mešano gostovanje na jubilejnih 25. Slovenskih dnevih knjige v Mariboru

Glasbeni nastop vokalistov, kitaristov, pianistov in kar se še najde inštrumentalistov v glasbeni ustanovi KUD Coda, kjer glasba ne pozna meja, zato jo gojijo že od malega – z (z)mešanim programom bodo nastopili najmlajši Codovci, ki usvajajo prve note, črke, odre in aplavze. Podelite jim svojega in Codovce podprite tudi na (Z)mešanem festivalu na sosednjem dvorišču Vetrinjskega dvora. 

)" class="et_pb_video_overlay">
DJ after party #2

DJ after party #2

DJ After party #2

18. 6. 2022 | 22:30

Vetrinjski dvor

OPIS

DJ after party z učenci DJ šole alphawave

Mladi talenti DJ šole Alphawave, naši ‘sostanovalci’ na Koroški 63, bodo tudi letos poskrbeli za plesno muziko ob zaključku (z)mešani dni. 

Taja

Taja

taja

18. 6. 2022 | 21:30

Vetrinjski dvor

OPIS

Taja Božič – TAJA je slovenska kantavtorica, pianistka in pevka. Znana je po svojih iskrenih besedilih, s katerimi rada poseže po nekoliko globljih tematikah in s katerimi želi poslušalcem dati nekaj več – razmišljanje, ki jih vrne k sebi. S svojimi skladbami se je Taja že večkrat znašla med najbolj predvajanimi izvajalkami slovenskih radijskih postaj. Tokrat pa vas vabimo, da se ji pridružite v živo, ji prisluhnete ter se zazibljete v svet, ki nam ga na svoj lasten način podaja Taja.  

DANI USERO (ES)

DANI USERO (ES)

dani usero

18. 6. 2022 | 20:00

Vetrinjski dvor

OPIS

ukulele po špansko @ ukefest

Dani Usero, rojen v Barceloni, je že od malih nog kazal glasbeno radovednost in že zelo zgodaj v življenju stopil na svojo glasbeno pot. Multiinstrumentalist, kitarist, ki je diplomiral na enem od najboljših španskih konservatorijev, je svojo ukulele kariero začel leta 2011. Njegov ustvarjalni proces poganja hibridizacija tehnik in kitarskih praks v kombinaciji z ukulelo, kar mu omogoča edinstveno tehniko.

Raziskuje in prevajanja najrazličnejše stilev v ukelele jezik – od sodobne glasbe, kot sta pop ali rock, do klasičnih skladb ter njegovega največjega navdiha, flamenko. Z nesporno tehniko, edinstvenim slogom in z nalezljivo strastjo na odru Dani Usero obljublja, da bo poslušalcu pokazal vzporedni svet, ki ga premore le njegova ukulela.

Ukulada

Ukulada

ukulada

18. 6. 2022 | 19:30

Vetrinjski dvor

OPIS

Ukulada @ UkeFest

Adi Lovenjak aka Ukuladi je bila glasba položena že v zibko. Pri šestih letih je v roke prijela violino, kasneje tudi klavir in kitaro, od lanskega leta pa jo navdušuje tudi drugi priljubljen štiristrunski inštrument – ukulele. Svoj talent redno unovčuje na družbenih omrežjih, nastopila pa je tu na letošnjem UkuleLentu in postala ambasadorka za Flight ukulele. “V igranju zelo uživam, iščem nove izrazne možnosti, vsaki skladbi poskušam dodati tudi kakšen svoj element. V prihodnje se nameravam posvetiti tudi pisanju avtorske glasbe”, dodaja Ukulada, ki jo boste lahko spoznali na UkeFestu v sklopu (Z)mešanega festivala. 

)" class="et_pb_video_overlay">

PRIDRUŽI SE NAM!

PRIDRUŽI SE NAM!

 

Naroči se na naše (Z)mešane novice.

Uspešno ste se prijavili!