Sarod recital

Sarod recital

sarod recital

21. 10. 2021 | 21:30

Vetrinjski dvor

OPIS

Koncert in predstavitev indijske klasične glasbe z Damirjem Višičem

S članom ekipe KUD Coda, Damirjem Višičem, bomo šli tja, kjer ritem teče nekoliko drugače, tja, kjer se je Damir izobraževal kar 17 let. Z najbrž edinim slovenskim diplomiranim sarodistom se bomo odpravili v Indijo, spoznali ta eksotičen inštrument in indijsko kompozicijo RAGA. 17 let obiskov Indije pa je Damirja opremilo tudi s številnimi drugimi spoznanji – na (Z)mešanem festivalu se bomo odpravili po poteh saroda in Damirja, od Afganistana do Indije, ki bo začinjena z zanimivimi potopisnimi pripetljaji.   

Andrej Hrvatin

Andrej Hrvatin

ANDREJ HRVATIN

21. 10. 2021 | 18:00

Vetrinjski dvor

OPIS

Andrej Hrvatin

Andrej Hrvatin je glasbenik in oblikovalec zvoka iz Maribora.

Kot oblikovalec zvoka je sodeloval s številnimi slovenskimi jazz in alternativnimi glasbeniki. Deluje tudi na področju radijske produkcije, nekoč kot glasbeni urednik radia MARŠ in avtor oddaj o tradicionalni in sodobni klasični glasbi, kasneje pa kot samostojen soustvarjalec radijskih iger in zvočnih knjig.

Kot glasbenik sodeluje v zelo raznolikih glasbenih in performativnih projektih ter soustvarja ali je soustvaril glasbo za vizualne, plesne, filmske in gledališke projekte.

Pomemben del ustvarjalnosti namenja “soundartu” in elektro-akustičnim zvočnim performansem v povezavi z raziskovanjem “umetnostne terapije”, pod imenom NIMETU; leta 2008 je gostoval na “Sonic Art” rezidenci v New Delhiju in 2014 na ISIM konferenci v NY.

Soustvaril je avtorsko glasbo za razne plesne projekte in v živo spremljal plesne predstave in delavnice različnih žanrov od sodobnih in improviziranih do afriških in orientalskih.

Pravkar je v samozaložbi izdal album “Vroju”, ki bo avgusta 2021 izšel še v “hemi-sync” verziji za založbo Hemi-Sync.

)" class="et_pb_video_overlay">
MePZ KUD Coda

MePZ KUD Coda

Mešani pevski zbor KUD Coda

21. 10. 2021 | 20:00

Vetrinjski dvor

OPIS

Mešani pevski zbor KUD Coda je leta 2016 pričel polniti dotlej obstoječo praznino med tekmovalnimi zbori in zbori upokojencev. V zboru je kakovostno preživljanje prostega časa našlo do tega trenutka 16 pevk in pevcev različnih starosti, ki se po zborovski literaturi sprehajajo med lažjimi in zahtevnejšimi skladbami najrazličnejših stilov. Zbor je v tem obdobju pod vodstvom Lee Gačnik nanizal toliko nastopov, da za naštevanje ne zadostujeta dve roki. Njihov zvok je že odmeval v krasnem ambientu Minoritske cerkve, po božično okrašenih ulicah Maribora, pa tudi na rockerskih koncertnih lokacijah. Tokrat bo Leino zborovodsko taktirko nadomestila Eva Kovačič Ivanjko.

Kontakt

 

KULTURNO UMETNIŠKO DRUŠTVO CODA

031 230 691 (Martin, splošne informacije)

040 208 190 (Katja, informacije za medije)

 

Ostanimo v stiku!

 

Vokalke

Vokalke

Vokalke

21. 10. 2021 | 20:00

Vetrinjski dvor

OPIS

Našo “hišno” vokalno skupino sestavlja šest simpatičnih srednješolk pod vodstvom Nine Fajertag, ki že od leta 2010 živijo svoje sanje in unovčujejo talente v Vokalni skupini KUD Coda. Repertoar skupine obsega večglasne pesmi ljudskega izročila, nekaj slovenskih ponarodelih ter umetne skladbe slovenskih in tujih avtorjev. Skupaj poustvarjajo večglasne skladbe najrazličnejših žanrov in zvrsti, saj pravijo da imajo rade vso glasbo.

)" class="et_pb_video_overlay et_multi_view_hidden">
)" class="et_pb_video_overlay et_multi_view_hidden">

Kontakt

 

KULTURNO UMETNIŠKO DRUŠTVO CODA

031 230 691 (Martin, splošne informacije)

040 208 190 (Katja, informacije za medije)

 

Ostanimo v stiku!

 

PRIDRUŽI SE NAM!

PRIDRUŽI SE NAM!

 

Naroči se na naše (Z)mešane novice.

Uspešno ste se prijavili!