smaal tokk

8. 6. 2023 | 20:00

Vetrinjski dvor

OPIS

samooklicani primorski gengsta raper

Smaal Tokk, samooklicani primorski gengsta raper, ki je vse kaj drugega kot gengsta ali pa sploh raper, je glasbeni projekt, ki združuje gostobesedna modrovanja v narečju Vipavske doline s pop-rock-jazz glasbeno podlago. Kariero je začel daljnega leta 2009 na spletnem mediju Vest.si, ki mu je zagotovil dovolj prostora za nenadzorovane in nerimane misli o pomorih čebel in srnah na splošno. Kmalu zatem je spletni portal ugasnil. Smaal Tokk se je nato znašel na televiziji Slovenija, kjer je pomagal soustvarjati oddajo Tranzistor, ki so jo prav tako kmalu po njegovem prihodu ukinili.

Ker Smaal Tokk ni želel škoditi bolj, kot je bilo nujno potrebno, se je odločil za samostojno glasbeno kariero. Leta 2011 je izdal svoj prvi megahit Smaal Tokka za precednika … in odtlej ni zaradi njega izgubil službe nihče drug. Leta 2015 je izdal svojo prvo ploščo Unotisto in se odpravil na svojo prvo koncertno turnejo, ki je obsegala skoraj dvomestno število koncertov, leta 2017 je na vsesplošno zahtevo javnosti, no na spodbudo prijateljev, sledila plošča Sindrom druge plošče, leta 2021 pa je povsem neizzvano izdal še tretjo ploščo imenovano Kriza srednjih let, kjer je na vsesplošno presenečenje poslušalstva obdelal tematiko krize srednjih let.

Smaal Tokk (glas), Klemen Kotar (bas kitara in spremljevalni glas), Peter Jan (električna kitara in spremljevalni glas), Tomaž Pačnik (klaviature), Enos Kugler (bobni)

Kontakt

 

KULTURNO UMETNIŠKO DRUŠTVO CODA

031 230 691 (Martin, splošne informacije)

040 208 190 (Katja, informacije za medije)

 

Ostanimo v stiku!