Koncert projekta Kakovost iz Slovenije

7. 6. 2019 | 19:00

Jazz Klub Satchmo

OPIS

Koncert projekta KUD Coda – Kakovost iz Slovenije

Tolminski sir, kranjska klobasa in idrijski žlikrofi. Mar nimamo vsi radi kakovostnih domačih izdelkov, ki k sreči zasedajo že velik del trgovskih polic in se upravičeno kitijo z nazivi ‘Kakovost iz Slovenije’ ali pa ‘Lokalna kakovost’? Kako pa je s slovensko glasbo? Smo tudi na tem področju tako izobraženi in ponosni, da prihajamo iz te male državice?

Radijske postaje imajo po novem še strožje kvote za predvajanje slovenske glasbe, Ministrstvo za kulturo na razpisu podeljuje sredstva za nastanek nove domače produkcije in s Seznamom novih skladb spodbuja mlade avtorje. Vsi napori, da bi pogosteje posegli po ploščah ali posnetkih slovenskih ustvarjalcev, bodo prej ali slej zaman, v kolikor ne bomo pričeli spodbujati izvajanja in nastajanja slovenske glasbe, ki bi ji lahko poslušalci prisluhnili.

Zato smo se Codovci odločili, da naredimo prvi korak naprej. Zasnovali smo projekt Kakovost iz Slovenije. Redne junijske in decembrske produkcije dopolnjujejo projektni koncerti, ki jih v celoti sestavlja slovenski repertoar, in sicer v obliki pregleda največjih uspešnic od 2019 do vključno slovenske popevke v 60-ih po desetletjih.

Kontakt

KULTURNO UMETNIŠKO DRUŠTVO CODA

031 230 691 (Martin, splošne informacije)

040 208 190 (Katja, informacije za medije)

O KUD Coda

Več kot sto glasbenih junakov obiskuje mariborsko KUD Coda. S pomočjo predanih mentorjev in istomislečih sovrstnikov želijo ujeti svoje sanje in ustvarjati najbolj univerzalno obliko komunikacije – glasbo. Ampak Coda ni le glasbena šola, Coda je način življenja, kjer glasba ne pozna meja.  

PREBERI VEČ

Ostanimo v stiku!