coda legende

9. 6. 2023 | 20:30

Vetrinjski dvor

OPIS

revija bandov mentorjev in učencev kud coda

Ker je KUD Coda prava tovarna talentov, ki jih izklesujejo izvrstni muzičarji, smo se odločili, da en (z)mešani večer posvetimo njim. Talentom, mentorjem in njihovim glasbenim zasedbam. Z nami bodo Leonart, No Force Can, Krokar, Picture Grey ter Vesna & Alien.

No Force Can

Mariborska ekipa No Force Can združuje elemente alternativnega rocka, indiea ter punk-rocka. Eksplorativnost in radovednost pomešana z omenjenimi stili pogosto rezultira v tem, da preproste a spevne melodije združijo z zanimivimi, ne-vsakdanjimi ritmi. Težko pa se izognejo tudi temu, da v pesem vgradijo kakšno presenečenje, ki daje občutek preobrata.

Leonart

Leonart je organizem svoje vrste. Andrej Knehtl, Sebastijan Lukovnjak, Marko Brvar in Martin Počkar so leta 2014 združili moči z namenom ustvariti kreativni presežek, ki se je pred šestimi leti skompresiral na prvi CD-plošček in jih je ponesel ‘Visoko v nebo’. Z albumom ‘Vrh sveta’ so glasbeniki svoji glasbi, ki je preplet več žanrov, dodali novo dimenzijo, izid Izštekanega albuma pa je akustični vrhunec štajerskih mojstrov polnokrvnega pop rocka.

Krokar

Krokar je glasbena formacija treh ljudi, ki jih glasba že lep čas ne pusti na miru, v kakršnem koli smislu že … Mariborsko rockersko zasedbo Krokar sestavljajo basist Danijel Rajh, bobnar Denis Jančič in kitarist Vasja Bajde. Krokar je prvič javno nastopil 14. junija 2014 na 20-letnici KC Pekarna v Mariboru. Žanrsko so neobremenjeni, a med izbranci, ki so jih slišali živo, krožijo izrazi: progresivni rock, post grunge/rock, indie … Avtorske skladbe so posneli s povabljenimi vokalnimi in kitarskimi gosti ter vse zapakirali v prvenec z naslovom ‘Strat & Sphere’. 

Picture Grey

Skupino, ki je nastala pod vplivom skupin, kot so Tool, Nine Inch Nails, A Perfect Circle in drugi, sestavljajo: Iva Flisar – vokal / Vane Cafnik – električna kitara / Vasja Bajde – električna kitara / Sebastijan Kužner – električni bas / Denis Jančič – bobni. Leta 2019 so izdali EP z naslovom You(th).

Vesna & Alien

Harmoničen duo se je srečal pri KUD Coda in pričel svoje navdušenje nad glasbo deliti najprej na ulicah Maribora, kasneje pa tudi na manjših in večjih dogodkih. Alien, šolan glasbenik, pedagog in improvizator stihov, ter Vesna, popolna vokalna spremljevalka, vedno prepričata, da glasba ne pozna meja. Vokal in kitara v rock, blues in pop maniri.

Kontakt

 

KULTURNO UMETNIŠKO DRUŠTVO CODA

031 230 691 (Martin, splošne informacije)

040 208 190 (Katja, informacije za medije)

 

Ostanimo v stiku!