(Z)MEŠANA PRIREDITEV Z MANJ ODPADKI

Mar 31, 2018

Popolnoma nepovezano z našim festivalom smo pred dnevi pregledovali naš statut. Presenečeno ugotovim, da je v prvem členu zapisano:

“S svojo dejavnostjo društvo spoštuje načela ohranjanja kulturne in naravne dediščine ter ohranjanja čistega in zdravega okolja.”

Morda se zdi nejasno, kakšno povezo ima glasba z okoljem. V bistvu je sploh nima. Gre le za to, da smo za naše okolje odgovorni vsi, ne le okoljski aktivisti, ki se s tem pač ukvarjajo. V skladu z našim statutom in predvsem v skladu z našim delovanjem smo se odločili, da bo naš prvi festival potekal v skladu s konceptom Zero Waste.

V sodelovanju z društvom Ekologi brez meja, ki je nacionalna Zero Waste organizacija za Slovenijo, bomo oblikovali in izvedli vrsto ukrepov, s katerimi bomo spodbujali zmanjševanje količin odpadkov in njihovo pravilno ločevanje.

V praksi to pomeni, da na našem festivalu ne bo plastičnih slamic in lončkov, da ne boste zasipani s promocijskimi tiskovinami in koncertnimi listi, ko pa boste želeli odvreči odpadek, pa boste imeli na razpolago več kot le en zabojnik. Prvi korak na tej naši poti do ‘nič odpadkov’ smo že izvedli. Ob svetovnem dnevu Zemlje smo skupaj z Jazz klubom Satchmo podpisali zavezo za izvedbo prireditve z manj odpadki.

Če se vrnem nazaj k našemu statutu. Lepo je, ko načela delovanja niso le mrtve črke na papirju.

Category: Novice

Zadnji prispevki

DELI NOVICO